One Thing ♥

Posted on: @ 6:46 PM | 0 replied.

LAWATAN KOPERASI (MELAKA)
[hover here]

assalamualaikum, nak tau x, mala & pengawas koperasi buat lawatan ke Melaka. best sgt2. mule2 mala ragu sgt2 nak ikut ke x. bile dah ikut, rase best sgt2. mala bangun pkol 5.30 pgi sbb mala kena la tolong maka mala dulu. pkol 7.15 paling lambat dtg kat skola. time tu, geng2 rugby pegi Kajang & mala ade hal dgn Thaqif, die ikut la jugak pegi Kajang sbb die kan geng raugby. PPIM pulak pegi bertanding Dzikir Puteri. kalau dibandingkan, pengawas koperasi la lagi best.



mala dtg pkol 7pagi. mala time tu jugak nak jumpe dgn thaqif disebabkan ade hal mustahak. tpi, die pulak dtg lambat. jadi, xjadila jumpe die. nampak je. mala bertolak kire2 pkol 7.30 pagi. sampai Seremban dlm pkol 9. time kat dlm bus, mala men sms je dgn thaqif & ameen. hahhahha. baru kat seremban dah habes RM10. power x...
   Destinasi pertama ialah Melaka Wonderland. sampai dlm pkol 10..masuk kena bayar RM30. mule la amek gambar2. makanan xbole bwk masuk. kat dlm Melaka Wonderland, mala & Zahti, pegi la berkumpul dulu dgn pengwas2 koperasi yg lain. mala & zahti pinjam pelampung. semue kena bayar RM20, tpi mala & zahti bayar RM10.. trm ksh Nurin sbb belanja kte orng, jimat sket duit :D baru pagi, dah RM50!!!! mase pakai pelampung tu la time yg paling gile2 BEST!!!  mala & zahti naik gelongsor yg curam sgt, xpening sebenarnye mase turun tu, menjerit gile. zahti pon sampai~~ erh!!! tpi BEST! pastu, naik la pulak gelongsor yg lain. pelampung tukan ade due, kte orng nampak ade sorng abang & akak ni naik sesame. apelagi, kte orng ckap sweet la kan & mule la fikir psal kwn kte orng yg ade pasangan. mesti sweet sgt bile naik sesama kan. tpi takut pulak haram. hehehe. kte orng pegi kat kolam yg mcm sungai. dalam gile! kte orng jatuh di pertengahan kolam tu &  try la nak atas pelampung balik, tpi susah sgt2, nasib baik bole! huh!! banyak kali kte orng keliling kat kolam tu & sambil2 tu, tido2la... best~ bertuah pengawas koperasi. pkol 2 pulak, kte orng habis solat semue tu & bertolak ke destinansi terakhir



 Destinasi itu aialah in Bandar Hilir, kte orng pegi belila pape yg patut. masuk dlm kapal. Muzium Samudera kot kalau xsilapla. sebelum tu, kte orng makan la dulu, lapar gile! lepas makan barula jalan2 cari barang. mala beli keychain utk triple aim & keychain utk mala. ruginye mala xbeli yg ade nama mala!! mala menyesal sgt2 xbeli. nak sgt mala beli. cantik sgt2. huhuhuh. mala pon ade beli barang utk mak mala, beli makanan la. AGAK banyak la. hehehhehe. cari makanan & keychain tu pon lame. mala beli sket je keychain. sorryla mala xdpt bagi semue kwn2 mala. sorry sgt2. time tu jugak mala rase mala banyak sgt belanja. bwak duit dari rumah RM110 & ckg bagi RM10 jadi ade RM120. bile tengok2 duit, duit ade RM30 lebih je. mala pon tensionla. timetu, memang mala nak gile sbb duit nak dekt habis. nak beli barang pon tahan. huhuhuhu. mala paling menyesal & sedih sgt2 sbb xdpt tulis nama mala. :'( . pkol 6 pegi pulak tempat rehat utk solat maghrib & rehat. agak jauh jugakla.. kat tmpt tu, mala makan nasi goreng + mee. nyum nyum & minum nescafe. tpi tergesa-gesa. zahti, trm ksh dah belanja. 



pkol 8.30 malam kot kte orng pon balik. time balik tu, dlm bus tengok cite.cite ape tah. lawak.. habis cite tu, semue org tdio keuali mala & zahti. ket orng crite2 la. dgr lagu pon ade. best pulak cite2 ni. kan zahti!! tpi, kte orng xde la memekak, kejap je. sampai skola dlm pkol 10. best sgt2. harap2 dpt la ikut lwatan lagi. okeyla, segala ketidak sengaja harap dimaafkan. assalamualaikum


Posted on: @ 9:42 PM | 0 replied.

KEM IKHTIAR HIDUP
[hover here]

assalam, nak tau x? mala ikut kem. ni la kem pertame mala. ade kenangan pahit & manis. mase mala nak pegi, mala nak ucap bye kat kwn2 mala, tpi xsempat. mala teringin sngt orng tu ckap bye kat mala. tpi harapan. xpe xpe. tpi, mala teringin sngt nak ckp bye kat kwn2 mala, sebab mala ade ckp kasar kat zahti. lain kali mala manfaatkan mase dengan sebaik-baiknye. nampak muke pon jadila kan.

okey, 1st day, turun bas je kene naik bukit utk sampai kat tmpt khemah. dahla bwk beg berat gile kot. dah nak sampai tu, ade lori bawak lori & orng yng kat last2 tu, dpt naik van termasuk mala. alhamdulillah. lega sikit. sampai kat tmpt khemah, dah kene dengar taklimat, pegi dewan. sebelum pegi dewan tu, kte dibahagikan kumpulan. kempulan mala dengan abg2 form5 = ='. bolela best sbb ade kak fiza, kak syu, & husna tetibe muncul. 1st day pon jadual dah full. hampir sehari dok dlm dewan. lepas psang khemah je, terus pegi dewan. dahla dean tu dekat sebenarnye kan. tandas pon same. aish!! makan pon kene tunggu sampai habis. xlame sebenrnye kan, dah la mala mcm xcukup makan. nasib baik bwa biskut. malam2 tu bole la mkan biskut. 1st day jugak la xcukup tido. setiap kemah kene ade sorang yng berjage. mala berjage 1jam setengah pastu amy la plak. jadi, mala tido pkol 4.30 camtula. tupon sambil baring2 & tido. bangun pkol 6 camtula. mandi? harapan, mala nak mandi pon dah xde air. xmandila 3hari. mandi pon mandi dlm tasik coklat & air terjun.

2nd day plak, xpadat sebenrnye kan. tpi 2nd day tu la best.pagi2 dah kene bangun utk senaman.lepastu, rentas halanganla, water confident la. night walk la yng paling seram. mule2 jalan sorng2, pastu 2orng. mala berjln dengan kwn mala. baru la okey sikit. due orng pon dah tersesat jalan. nasib baik dengan husna & die tau jalan yng betol. aish! xseram sebenarnyekan. mase tu jugak mala nak yakin diri. tpi, sepanjang jalan tu ade abang & akak fasilator sebenrnye. siap kacau mala dng husna plak tu. mala plak siap melatah lagi mase jalan tu. mala terckap aishemen & abg tu tergelak. hehehehehehhe. dah mala terckap aishemen :).lepas je nightwalk, komand lepaskan kte orng balik khemah.malam ke2 ni, husna & nadiah plak jage, mala bolela rehat byak sikit. 5 or 4 jam camtu. jadila, tu pon ngantuk lagi bangun pkol 6 lebih.pegi tandas je ramai orng. >< pape jela. 2nd day jugakla time masak2. masak sendiri, makan sendiri. makan bukannye dalam pinggan, tpi dlm tempurung. air pon masak sendiri. nasib baikla air dlm cawan. = =' jgn dlm bekas mengarut dahla. dahla masakan tu utk pagi & tengah hari. tpi, mala xnaik rakit. alahai sedihnye. tengok diorng men best je. :'( kwn mala xnak, jadi mala pon xikutla. xpela, bukan rezki la katekan. 2nd day jugakla masuk dlm tasik. best tu bolela. wowowoww.

3rd day plak, jungle trekking. keliling hutan. naik turun plak tu. xsakit kaki sebenrnye kan?
pastu, pegi plak air terjun. bolela lame. air terjun die bukan men cantik lagi, tpi air die warne coklat. aish. mala xnak la mandi kat situ, cukupla skrjap je main dlm air sungai tu. men kat air terjun pon sekejap je. huhuhu rase rugi plak. menyesal betol. xpe xpe xpe. form5 nanti, harap2 ade kem kat luar skola lagi. 

pkol 12.30 cantu, dah bersiap-siap balik. nak tau x? mala ade jumpe abang fasilator bole la hensem~ ade abang tu pon muke mcm pakcik mala. die ske je wat lawak. mase nak balik tu, mala nak nangis. mala sempat lagi jumpe abang yng muke mcm pakcik mala & abng hensem tu. abg hensem tu pon pernah berckap dengan mala. mase tu, mala tengah ckap dengan kwn mala, tetibe je die ckap kasar nye suare. mala ckapla, dah memang ke dah biase. mala pon ade ckap trime kasih sbb time tu tengah amek makanan, abg tu plak yng hidang2 kan dengn kwn die. die pon ade la jage mase nak turun nak pegi air terjun tu. die pon ade mase jungle trekking, kat blakang mala. die berckap-ckap dng adela akak tu.dahla abg tu bnyak tolong kumpulan mala mase adela aktiviti ni. haahhahaha pengalaman menrik ni, insya-Allah mala xkan lupe. moge2, mala ikut kem lagi.sorry klau mala terkasar bahase. wassalam :D


« Newer Post / Older Post »


<< Back